Myyntiraportit kirjanpitoon Paytrailista

Verkkokauppa

Kun kuukausi vaihtuu ja viimeiset myynnit ovat kuukaudelta kasassa, tarvitset verkkokaupan myynnistä raportin verojen maksua varten. Tässä blogitekstissä käymme läpi kuukausimyynnin raportin tulostamisen Paytrailista.

Etusivu

Etusivulta löydät yhteenvedon viimeisimmistä asiakkaiden maksuista, viimeisimpien päivien myynneistä ja tilityksistä. Uutiset ja ilmoitukset näkyvät myös kohdassa uutiset. Ylhäällä oikealla löydät Etusivun, Maksut, Tilitykset, Tilastot, Viestit ja Asetukset. Käydään lyhyesti läpi, mitä nämä sisältävät:

 • Etusivu – Kauppiaspaneelin etusivu, jossa uutiset ja myynnin perustietoja
 • Maksut – Mikäli sinun pitää etsiä jokin asiakkaan maksu, löydät ne täältä
 • Tilitykset – Menneet tilitykset, sinulle tulevat tilitykset ja tilitysraportit. Täältä voit tulostaa raportin kirjanpitoon myynneistäsi
 • Tilastot – Eri tilastoja verkkokauppasi maksuista. Jos haluat tutkia kaupan myyntejä tai maksutapojen jakaumaa, voit tutkia niitä täältä
 • Viestit – Jos sinulla on ongelmia Paytrailin käyttämisen kanssa tai tarvitset apua, voit viestitellä heidän kanssaan täällä
 • Asetukset – Yrityksesi tiedot, maksutapojen valinta, osakkeenomistajat yms. Säädät eri Paytrailin asetuksiasi täältä.
Paytrail kauppiaspaneeli

Raportin tulostus ja sen sisältämät tiedot

Päästyäsi tilitysraportteihin, saat valita haluamasi ajanjakson, josta raportti tehdään. Normaalisti Paytrail ehdottaa edellistä täyttä kuukautta eli kirjoitushetkellä 5.4.2021 ehdottaa Paytrail automaattisesti 1.3.2021-31.3.2021 raportin jaksoksi. Paina vihreää Hae- painiketta hakeaksesi myyntitapahtumat.

Haettuasi raportit, voit joko tarkastella myyntejä sivulla tai ladata raportin PDF- raporttina CSV- raporttina. Kirjanpitoon suosittelen lataamaan PDF-raportin, mutta molemmissa on silti samat tiedot. Jokainen raportti sisältää yhteenvedon ja erittelyn. Yhteenveto kerää koko raportin ajalta kaikki tiedot yhteen ja myöhemmin nämä eritellään jokaisen myynnin kohdalla.

Käydään seuraavaksi lyhyesti eri käsitteitä ja mitä ne sisältävät:

 • Tilitysraportti – Raportti, joka sisältää kaikki tiedot sinulle tilitetyistä rahoista
 • Tilitys – Kun maksunvälittäjä lähettää sinulle rahat myynneistä.
 • Tilitysten määrä – Tilityksien määrä raportin aikana
 • Maksut yhteensä – Summa, jonka kaikki asiakkaat ovat yhteensä maksaneet verkkokauppaasi
 • Palautukset yhteensä – Kuinka paljon olet palauttanut raportin ajanjakson aikana rahaa asiakkaille esim. tuotepalautuksien takia.
 • Provisiot yhteensä – Paljon maksunvälittäjä on ottanut palkkiota kaikista maksuista
 • Transaktiomaksut yhteensä – Summa, joka on maksettu esimerkiksi luottokorttiyritykselle maksuista
 • Tilitetty yhteensä – Paljon sinulle on maksettu kaikkien kulujen jälkeen

Yhteenvedossa on myös eritelty verokannat ja niistä maksettavat verot. Jos sinulla on myynnissä vain 24% verokannalla olevia tuotteita on tässä vain yksi rivi.

Tilitysraportti
Tilitysraportti

Yhteenvedon jälkeen jokainen tilitys käydään läpi lähes samoin kuin edellä olevassa yhteenvedossa. Yhteenvedon avulla näet jokaisen asiakkaan ostoksen ajan, nimen, tilausnumeron, ja kaikki summat, jossa myös verot on eroteltuna myyntikohtaisesti.

Tällä raportilla näet selkeästi verojen määrän mitä sinun täytyy maksaa. Myös verokantojen erottelu nopeuttaa toimintaa.


Jäikö jokin mietityttämään? Laita kommenttia suoraan yhteystiedot- sivullaFacebookissa tai Instagramissa. Seuraa tilejäni somessa niin saat heti tiedon, kun uusi julkaisu on luettavissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *