Tokyo Tower

Kohteet Tokiossa

Tokyo Tower (東京タワー) on Tokiossa sijaitseva tele-, audio- ja näköalatorni. 332.9m korkea torni valmistui 1958. Torniin pääsee käymään aina 250m korkeudessa ja tästä ylöspäin torni toimii nykyään lähinnä radiolähetyksien lähetykseen maailman siirryttyä analogisista TV- lähetyksistä digitaalisiin. Tokyo Tower iso osa Tokion maisemaa ja sen näkeekin usein esimerkiksi postikorteissa ja muussa Tokiota kuvaavissa materiaaleissa.

Selkeällä säällä 150m korkeudesta näkee helposti noin 10km päässä olevan Tokyo Skytreen.
Selkeällä säällä 150m korkeudesta näkee helposti noin 10km päässä olevan Tokyo Skytreen.

Sijainti

Tokyo Tower sijaitsee Minaton alueella noin 3km päässä Tokyo Stationista. Lähialueella on monta eri metroasemaa, josta voit valita haluamasi linjan. Esimerkiksi Oedo Line, Mita Line ja Hibiya Line menevät läheltä Tokyo Toweria. Löydät alta myös matkan muutamiin kohteisiin ja ajan sinne kävellen.

  • Tokyo SkyTree 9.2km – 2h
  • Tokyo Station 3km – 40min
  • Shibuya 4,3km – 55min
  • Hanedan lentoasema 15km – 3h
Tokyo Tower kartalla. Kuva: Google maps
Tokyo Tower kartalla. Kuva: Google maps

Hinnat

Lippuja on kaksi eri mallia. Toisella pääsee 150m korkeuteen ja toisella 150m ja 250m korkeuteen. Hinnat ovat paljon halvemmat verrattuna Tokyo Toweriin. Molempiin voit ostaa lipun paikanpäältä. Lipunmyynti sijaitsee Tokyo Towerin alla maatasossa. Suoraa paikalta hankittu lippu kustantaa aikuiselle 1200yeniä (hiukan alta 10e) tai kalliimpi 2800yeniä. (hiukan yli 22e). Tarkat lippujen hinnat löydät Tokyo Towerin verkkosivuilta.

Lähistöllä oleva Zojoji- temppeli.
Lähistöllä oleva Zojoji- temppeli.

Muuta nähtävää

Tokyo Towerin lähistöllä on myös muuta nähtävää. Tullessasi pois hissistä on tarjolla tietysti matkamuistoja yms ja hiukan historiaa Tokyo Towerista. Lähistöllä sijaitsee myös Buddhalaisten Zojoji temppeli, johon kannattaa käydä tutustumassa. Esimerkiksi artikkelikuva ylhäällä on otettu tämän temppelin edestä kohti Tokio Toweria.

Jessens.fi suosittelee vahvasti ainakin tutustumassa paikkaan ja sen ympäristöön, mikäli hissillä torniin muuten meneminen ei olisikkaan juuri sun juttu. Tämä ihan jo kyseisen tornin vaikutuksista pop-kulttuuriin.


Jäikö jokin mietityttämään? Laita kommenttia suoraan yhteystiedot- sivullaFacebookissa tai Instagramissa. Seuraa tilejäni somessa niin saat heti tiedon, kun uusi julkaisu on luettavissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *